217
6572

Alternatief voor nzbserver, Spotweb en Spotnet

Als je download middels de nzb website nzbserver en deze offline is, zijn er meerdere alternatieven. Spotweb en Spotnet zijn alternatieven maar er zijn ook andere goede alternatieven.

Alternatief voor Spotnet

spotnet alternatief nzbserverAls je Spotnet niet prettig vindt werken, of het niet iedere keer wilt installeren als je achter een andere computer zit, zijn er verschillende alternatieven.

Wil je wel een programma gebruiken om te zoeken naar een nzb maar gebruik je liever een aparte newsreader, zoals SABnzbd? Dan kan je Spotlite proberen. Met dit programma kan je zoeken zoals dat ook kan met Spotnet. Het voordeel van Spotlite is dat het een erg snel en klein programma is. Een nadeel in vergelijking met Spotnet is dat je aparte download software nodig hebt.

Een ander alternatief voor Spotnet is nzbserver. Deze website lijkt veel op Spotnet. Maar, je kan niet downloaden via de website. Je kan een nzb bestand downloaden maar deze moet je dan weer openen met download software, een newsreader. Nzbserver heeft spots die bijna 7 jaar oud zijn, je kan met nzbserver dus van alles vinden. En het voordeel van nzbserver is dat je niets hoeft te installeren, afgezien van een newsreader.

Nzbserver alternatieven

Is nzbserver offline? Of zoek je gewoon een andere website waar je nzb bestanden kan downloaden? Kijk dan eens naar Newzbin. Door je in te schrijven voor Newsbin krijg je toegang tot een forum, een chatbox en allerlei andere zaken die je waarschijnlijk niet nodig hebt. Maar, je krijgt ook toegang tot web.newzbin.org en dit is een fantastisch nzbserver alternatief. Spots worden goed gecontroleerd door moderators, leden kunnen reageren op spots, er zijn best veel posters en het is een gezellige Usenet gemeenschap.

Binsearch, nzbindex en NZB zoekmachines

Een ander alternatief voor nzbserver is wat men vroeger gebruikte. NZB zoekmachines, zoals binsearch en nzbindex.com. Een voordeel van dit soort zoekmachines is dat je kan zien of iets met een wachtwoord is beveiligd en of een post compleet is of niet. Een nadeel van NZB zoekmachines is een gebrek aan informatie. Je bent nooit helemaal zeker wat je nou precies aan het downloaden bent. Buiten Spotnet, Spotlite en Usenet gemeenschappen zoals nzbserver en newzbin wordt er een hoop malware geupload naar nieuwsgroepen. Wees daarom altijd voorzichtig als je zonder verwijzing download via een NZB zoekmachine.

Spotweb lijkt op Spotnet

Spotweb nzbserverSpotweb is een klein programma, waar je ook een website mee kan maken. De website nzbserver maakt gebruik van Spotweb. Met Spotweb kan je zoeken en downloaden. Het is vrij ingewikkeld om Spotweb te installeren. In de meeste gevallen wordt Spotweb geïnstalleerd op een server. Maar het kan ook op je eigen computer, mits je een webserver en enkele andere benodigdheden installeert. Spotweb lijkt in veel opzichten erg op Spotnet. Je kan namelijk zoeken, spotten, reageren en downloaden. Om te kunnen reageren heb je trouwens wel een payserver nodig die uploaden toestaat.

Zonder payserver kan je niets

Als je geen payserver hebt, kan je geen gebruik maken van Spotnet, Spotlite, Spotweb, nzbserver noch newzbin. Een payserver is noodzakelijk om te downloaden uit nieuwsgroepen. Gelukkig zijn er veel Usenet providers die een betaalbare, waardevolle payserver dienst aanbieden. Het is zelfs mogelijk om tijdelijk gratis usenet toegang te krijgen bij enkele Usenet providers.