307
626

Gratis Usenet account

Het bestaat echt, gratis Usenet. Niet iedereen wilt direct betalen, sommige mensen willen een payserver eerst gratis en vrijblijvend uitproberen. Dat kan bij enkele van de beste Usenet providers.

Probeer een payserver trial

Enkele van de beste Nederlandse en Amerikaanse Usenet providers bieden een gratis trial aan. Bij sommige moet je alleen je email adres opgeven. Een andere wilt dat je bevestigd door 1 cent over te maken. Ze doen dat om te voorkomen dat dezelfde mensen zich steeds weer aanmelden voor een payserver trial. En er zijn ook providers die je laten betalen voor een hele maand of zelfs een heel jaar. Maar, als je binnen een bepaalde tijd aangeeft dat je de proefperiode wilt opzeggen, storten ze het betaalde bedrag netjes terug.

gratis usenet account

Welke aanbieder heeft de beste payserver?

Het beste aan een gratis Usenet account is dat je op je gemak kan kijken of alles naar behoren werkt. Is het niets? Dan zijn er genoeg andere providers die ook een gratis Usenet account aanbieden. Je gaat dan gewoon bij een andere provider kijken naar een proefabonnement. Sommige mensen gaan wel meer dan 10 providers af voordat ze een beslissing nemen, dat kan en mag gewoon. In bepaalde gevallen moet je, je echter wel houden aan bepaalde voorwaarden. Er is een downloadlimiet. Ga je daarover heen dan wordt een gratis Usenet account omgezet in een betaalde account. Je moet dus bij enkele providers opletten dat je niet over het maximum heen gaat en op tijd opzegt. Bij de meeste providers werkt het gelukkig niet zo, je krijgt een bepaalde tijd en daarna werkt de payserver niet meer.

Gratis Usenet provider account

Er in Nederland meer dan 100 Usenet providers actief. De meeste van de die ‘providers’ hebben zelf geen servers of een snelle internetverbinding. Soms werken ze gewoon vanachter een oude PC thuis. Hoe kunnen ze dan mensen voorzien van een payserver? Ze bieden payservers aan op reseller basis. Dat wilt zeggen dat ze een bepaalde hoeveelheid terabytes en bandbreedte inkopen bij een grote Usenet provider, die wel een eigen backbone hebben.

Op zich is er niets mis met kleine providers die op deze manier verder verkopen. Afgezien van het feit dat ze toch ergens wat extra aan moeten verdienen. Dat doen ze door de retentie of downloadsnelheid te beperken en redelijk hoge prijzen door te rekenen. Je herkent dergelijke bedrijfjes aan iets anders. Ze bieden zelden tot nooit een gratis Usenet proefabonnement aan. Dat kost ze simpelweg teveel geld. Je kan het zien als inkopen bij de supermarkt. De groothandel is vrijwel altijd goedkoper. Maar, de fabrikant is nog veel goedkoper.

Als je gebruik wilt maken van gratis Usenet, moet je dus altijd bij een echte Usenet provider zijn, die beschikt over eigen hardware, software en een razendsnelle internetverbinding. Dat soort Usenet providers kunnen het zich veroorloven om een mogelijke klant 2 weken gratis te laten downloaden. Al wordt maar 5% van alle mensen die een gratis Usenet account openen later een betalende klant, dan maken ze nog winst.